
Abbott Diabetes Care 
South Loop Road

Alameda, CA 94502
www.AbbottDiabetesCare.com

Dear Valued Customer, 

Thank you for your recent inquiry requesting a Safety Data Sheet (SDS) for

According to the Occupational Safety and Health Administration’s 
(OSHA) Hazard Communication Standard, 29 CFR 1910.1200, SDSs are
required for certain hazardous chemicals. However, the Standard also 
provides an exclusion for “articles” as that term is defined in the Standard.
The Abbott Diabetes Care product(s) for which you have requested SDS
information are considered articles under the Hazard Communication 
Standard and are exempt from the SDS requirement. Also according to
classification criteria of Regulation (EC) no. 1272/2008 (CLP) and the 
Globally Harmonized System of Classification and Labeling of Chemicals 
(GHS) this product is exempt. Accordingly, the Abbott Diabetes Care
product(s) indicated in your inquiry do not require an SDS.

Please feel free to Kristina.Darling@abbott.com

Sincerely,

Kristina Darling,  Manager
Abbott Diabetes Care. 


