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A Safety Data Sheet is not required for Abbott Diabetes Care products 
(excluding control solutions) according to the OSHA Hazard Communication 
Standard, 29 CFR 1910.1200. These products are considered a medical device as 
defined in 29 CFR 1910.1200(b)(5)(iii)-to which the requirements of the Hazard 
Communication Standard do not apply.  
 
They are also exempted from the labeling requirements of this standard under 
29 CFR 1910.1200(b)(5)(iii)-which exempts foods, drugs, cosmetics, medical 
devices and similar items, when they are subject to the labeling requirements 
under the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act (21 U.S.C. 301 et seq.) and the 
regulations issued pursuant to that Act.  
 
We thank you for your inquiry and efforts to ensure the safety of your 
employees.  
 
Please contact us if you have any further questions. 
 
 
 


